Vigdis Stigen Landskaug – til minne

140401_VIGDIS-PASSING-headerSøndag 30. mars 2014 fikk vi melding om at Vigdis hadde forlatt oss. I flere år hadde hun kjempet mot sykdommen, alltid like optimistisk og alltid like blid. Hun likte å motbevise legenes dystre spådommer, og spøkte ofte om det, men til slutt ble det for mye, også for henne. Hun ble knapt 55 år gammel…

Vigdis begynte å skyte pil og bue i meget ung alder og ble tidlig en dyktig skytter. Hun deltok som representasjonsskytter ved flere anledninger. I 1980 var hun en skytter i verdensklasse, klar for OL i Moskva, men det eventyret startet aldri på grunn av OL- boikotten…

Det var allikevel i voksen alder, etter noen års pause, hun fremstod som den personen som vi husker best.

Hun var inntil ganske nylig en fortsatt ener blant damene i recurve klassen. I sin karriere tok hun med seg 54 individuelle NM titler og 9 Kongepokaler, den siste i 2012. Hun var ivrig både i bane-, felt- og innendørsskyting og behersket alle grener like godt. Hun beviste sågar at hun kunne skyte både barebow og trad også.

Vigdis engasjerte seg i styre og stell i Bueskytterforbundet og var også President i forbundet en kort periode før hun trakk seg p.g.a. sykdom. Hun er blitt tildelt Forbundets høyeste utmerkelse; hederstegn i Gull.

Hun var en av ildsjelene i ungdomsarbeidet i kretsen, alltid tilstede for de unge.

Vigdis var også en ivrig og dyktig instruktør for nybegynnerne i klubben, både unge og gamle.

Hun utdannet seg til nasjonal og internasjonal dommer og fikk mange oppdrag både som dommer og som foreleser ved samlinger – det var ingen som kunne forklare regelverkets mysterier så fint som Vigdis. Som dommer var hun dyktig, uredd og rettferdig.

De siste årene var hun også leder i Ås Bueskyttere. Dyktig og ivrig, analytisk og konkret. Hun kunne være tøff som spiker, men også en ener i diplomati. Hennes smittende latter kunne høres over alt hvor hun ferdes – jeg kan ikke huske å ha sett Vigdis på dårlig humør, selv ikke nå i tiden rett før hun gikk bort.

Vi tenker på barnene, Regine og Robert som mister sin mor og mannen Øistein som mister sin kone gjennom mange år – så alt for tidlig. Vi sørger sammen med dere og lyser fred over hennes minne.

Per-Erling Bolstad
Ås Bueskyttere

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.