NM 2013 Kristiansund

Før jeg gir det store sammendraget etter en svært innholds- og lærerik helg i Kristiansund så vil jeg den nye Norgesmester for Recurve Kadett Jenter, vår egen Kristin Raastad Davies.

Hun var i en egen klasse, innledende runde vant hun med 53 poengs margin til nummer 2, noe som er et hav og regne, hun var i en helt annen liga enn resten.

Var litt lurvete i starten av første finale, men det var bare start nerver. Av formildende omstendigheter bør det nevnes at Kristin aldrig har konkurrert tidligere. Etter første finale var nervøsiteten borte og da var det kun en jente på linja, og GULL finalen ble vunnet 6-0.

For flere bilder og komentarer se under

Ås bueskyttere teltok i årets NM innedørs med 5 skyttere, 2 rutinerte og 3 ferskinger.

For de nye så var dette et stevne mye større en tidligere erfart, med 278 skyttere til start så var det mye logistikk som foregikk i kulisene.

For Vigdis og Marius var dette rutine, men for Stine, Magne og Kristin var det hele en ny og svært givende erfaring.

Lørdagen startet med innledende skyting for å rangere skytterne og kvalifisere for finaleskyting. Alle våre skyttere gikk videre til finalene.

Stine og Magne er blitt godt vant med å være blandt de øverste på lista når premier skal deles ut. Magne nådde ikke helt opp denne gangen, men ble slått ut allerede i første finale, ikke helt etter målsettingene, men fornøyd med erfaringen alikevel.

Stine gjorde som hun pleier og markerte seg i toppskiktet av norsk bueskyting på damesiden, hun endte på en 4de plass og den første matchen hun tapte i NM var mot damen som ble Norgesmester. En god plassering som vitner om at hun er en motstander å ta alvorlig ved neste NM.

Vigdis hadde en tøff innledende runde hvor inneklimaet gjorde det litt værre enn forventet. Men uansett så tok hun seg til finalene som blant top 8, disse fikk walk-over til 1/8 finalene. Søndagen var bedre, men fant ikke frem til top resultatene og endte på en 5 plass.

Marius har hatt svært gode resultater på trening og hadde forventninger til NM, men skjøt ikke i nærheten av sitt potensiale på innledende. I finalene vant han første match, men etter dette tapte han og endte på 4de plass. Ikke noe dårlig det men ikke hva han hadde tatt mål av seg til og oppnå.

Så summen av Ås bueskyttere NM 2013 innedørs er: 1 GULL, 2 fjerdeplasser, 1 femteplass, 1 27nde plass