Innesesongen begynner

Det begynner å bli kaldt og mørkt på kvelden og har besluttet å flytte inn Tirsdag 16.september!
Aktuelle treningsdager for de etablerte er som før tirsdag og torsdag. Oppmøte ved døren ned til lokalet helst kl 18, men vi henger ut ringeklokken som vanlig.
Ungdommene som har trent på onsdager, fortsetter med det – Kristin er ansvarlig. Ta kontakt med henne om det er noe du lurer på.
De nye som ikke vet hvor vi holder til kan ta kontakt med Per.

Vi har også en FaceBook side (Ås Bueskyttere) for medlemmer av klubben hvor vi forsøker å gi beskjeder om aktuelle ting – følg med der!

Posted in Uncategorized | Comments Off on Innesesongen begynner

Sammendrag Innedørs NM 2014

Innendørs NM ble avholdt på Elverum helgen 4-6 april 2014.

Ås Bueskytter stillte naturlig noe redusert etter vårt tap av Vigdis helgen før, men 4 skyttere fant veien til Elverum.

NM innendørs 2014 satte ny deltakererkord, så skytingen startet allerede fredag formiddag. Bueskyting er en sport i vekst.

Oppsumeringen for helgen ble som følger før vår fire deltagere:

Kristin Davis satte igjenn på plass skapet og sikret seg sin andre norgesmester tittel innendørs på rad. Etter innledende ble det WalkOver i første match så fulgte 3 matcher før hun igjen kunne krones NorgesMester Recurve Kadett Jenter. (Det var 11 skyttere i klassen)

1454752_864906096869829_1760095945_n

 

Marius Rikheim har hatt en fantastisk utvikling dette året, men fikk ikke full utdeling under NM, endte på 4 plass etter tap i bronsefinalen. Blir spennede å følge denne unge mannen fremover. (Det var 10 skyttere i klassen)

Stine Nygaard kom for å forbedre fjorårets 4 plass. Hun tok ikke med seg sin beste skyting (ref stevne seier 2 uker tidliger) noe som er et krav når du skal bryne deg på de beste i landet. Stine tapte match nr to mot jenta som tok sølv, og endte på 8 plass. (Det var 30 skyttere i klassen)

Frank Baller er vår ferskeste konkurranseskytter og stiller i klassen Tradisjonell Herre. Her fikk han anledning til å bryne seg på landets beste skyttere, han forsvarte æren og plasserete seg midt på liste, ikke dårlig for en førstereisegutt. (Det var 35 skyttere i klassen)

Med dette så er innesesongen over, endelig, og vi tar fatt på den jomfruelige utesesongen hvor håpet er lysegrønnt. Nå blir allt så meget bedre.

Posted in Konkuranser | Comments Off on Sammendrag Innedørs NM 2014

Vigdis Stigen Landskaug – til minne

140401_VIGDIS-PASSING-headerSøndag 30. mars 2014 fikk vi melding om at Vigdis hadde forlatt oss. I flere år hadde hun kjempet mot sykdommen, alltid like optimistisk og alltid like blid. Hun likte å motbevise legenes dystre spådommer, og spøkte ofte om det, men til slutt ble det for mye, også for henne. Hun ble knapt 55 år gammel…

Vigdis begynte å skyte pil og bue i meget ung alder og ble tidlig en dyktig skytter. Hun deltok som representasjonsskytter ved flere anledninger. I 1980 var hun en skytter i verdensklasse, klar for OL i Moskva, men det eventyret startet aldri på grunn av OL- boikotten…

Det var allikevel i voksen alder, etter noen års pause, hun fremstod som den personen som vi husker best.

Hun var inntil ganske nylig en fortsatt ener blant damene i recurve klassen. I sin karriere tok hun med seg 54 individuelle NM titler og 9 Kongepokaler, den siste i 2012. Hun var ivrig både i bane-, felt- og innendørsskyting og behersket alle grener like godt. Hun beviste sågar at hun kunne skyte både barebow og trad også.

Vigdis engasjerte seg i styre og stell i Bueskytterforbundet og var også President i forbundet en kort periode før hun trakk seg p.g.a. sykdom. Hun er blitt tildelt Forbundets høyeste utmerkelse; hederstegn i Gull.

Hun var en av ildsjelene i ungdomsarbeidet i kretsen, alltid tilstede for de unge.

Vigdis var også en ivrig og dyktig instruktør for nybegynnerne i klubben, både unge og gamle.

Hun utdannet seg til nasjonal og internasjonal dommer og fikk mange oppdrag både som dommer og som foreleser ved samlinger – det var ingen som kunne forklare regelverkets mysterier så fint som Vigdis. Som dommer var hun dyktig, uredd og rettferdig.

De siste årene var hun også leder i Ås Bueskyttere. Dyktig og ivrig, analytisk og konkret. Hun kunne være tøff som spiker, men også en ener i diplomati. Hennes smittende latter kunne høres over alt hvor hun ferdes – jeg kan ikke huske å ha sett Vigdis på dårlig humør, selv ikke nå i tiden rett før hun gikk bort.

Vi tenker på barnene, Regine og Robert som mister sin mor og mannen Øistein som mister sin kone gjennom mange år – så alt for tidlig. Vi sørger sammen med dere og lyser fred over hennes minne.

Per-Erling Bolstad
Ås Bueskyttere

Posted in Uncategorized | Comments Off on Vigdis Stigen Landskaug – til minne

OK, sommeren er over…

og innesesongen står for døren.

Skjermbilde 2013-09-16 kl. 21.01.05Innetreningen starter i morgen tirsdag 17.9.

Som vanlig har vi begrenset antall nøkler og derfor er det best å være på plass kl. 1800 for de som ikke har egne nøkler. Vi henger vel opp ringeklokken også – med forbehold om at den fungerer…
Offisielle treningskvelder er tirsdager og torsdager for de som har fullført kurset.

Velkommen

Posted in Uncategorized | Comments Off on OK, sommeren er over…

Kretsmesterskap 2013

IMG_1182Årets kretsmesterskap ble arrangert av Lillestrøm bueskyttere på deres felt bak Skedsmohallen. Værgudene stillte med regn under konkuransen men slapp solen til under premieutdelingen.

Continue reading

Posted in Konkuranser | Comments Off on Kretsmesterskap 2013

NM Kristiansand

1150254_712240035469770_2087751907_n-1NM i skive gikk av stabelen i svært varierende forhold i Kristiansand helgen 17-18 august.

Ås stillte med 3 skyttere, 2 i Senior klassen og en i Kadett klassen, samt at stevnets hoveddommer var vår egen Vigdis Landskaug.

Våre tre utøvere deltok i sitt første utendørs NM, men det var ingen hindring for å stille på “linja” med de beste skytterne i landet.

Som du sikkert husker fra samendraget fra NM innendørs i Kristiansand i april fikk vi en ny norgesmester fra klubben i kadett jenter, Kristin Davies. Om hennes overlegen het gjør at de andre deltakerne i klassen velger å ikke stille er meg uvisst. Klassen hennes bestod i år av 2 utøvere, det var jenta som tok sølv (Maria Vik-Strandli) etter Kristin innendørs. Dette medført at Kristin gikk rett til finale, og denne gangen var det Maria som trakk det lengste strået og vant 7-3.

Magne og Stine stillte i senior klassen, etter litt variert skyting inledende var det klart for finaleskyting på søndagen.

Søndagen bød på vriene forhold, med kast i vinden, kraftig regn kun avbrudt av sporadiske haglskurer. Så læringskurven var bratt.

Begge tapte sine første matcher, men var svært fornøyd med prestasjonene under slike ekstreme forhold.

Stine endte på 10ende plass og Magne på 22ende plass (men med ny pers)

Last ned komplett resultatliste her

Se under for bilder Continue reading

Posted in Konkuranser | Comments Off on NM Kristiansand

Solen skinner og stemningen er topp

Ærede medlemmer og andre som finner bueskytting interesant.

Vi skyter hver tirsdag og torsdag fra kl 18.00 på vår utebane ved Årungen (se kart)

Det er en overivrig gjeng som trener daglig, ta kontakt for å koordinere aktivitet utenom oppsatte treninger.

Posted in Uncategorized | Comments Off on Solen skinner og stemningen er topp

Kråkestevne i Moss

12 Juni var det duket for en Skandiarunde (90 piler) som Moss Bueskyttere arrangerte. Deltagelsen var heller slett, som du kan se fra bildene, men Ås var der med 3 skyttere (Kristin, Magne og Stine).

Stevnet startet med oppholdsvær, men dette endret seg underveis.

De gode esultatene fra våre skyttere uteble, men de kan ikke skylde på forholdene da konkurrentene leverte.

Som vanlig har vi tatt noen bilder, enjoy 😉 Continue reading

Posted in Konkuranser | Comments Off on Kråkestevne i Moss

Akkerhaugen

Stine og Magne stilte som vanlig full av entusiasme og pågangsmot. Etter å ha hørt mye godt om dette 2 dagers stevnet var vi fulle av forventninger.

Og Akkerhaugen skuffet ikke.

Dette var 36 gang stevnet ble avholdt, og historien sier at mannen som tok innitiativet sjekket med metrologisk institutt om når det statistisk sett var best vær på Akkerhaugen, og la så stevnet til denne helgen.

Dette året skuffet ikke værgudene, solen skinnte, rolige vindforhold og norske rekorder mange (se tidligere innlegg)

Som alltid er miljøet godt, hyggelig og treffe kjente fra andre bueskytterklubber rundt i landet.

Det ble skytt en FITA runde (144 piler) på Lørdagen og en 720 runde (72 piler) på søndagen. Resultatene kvelifiserte ikke til å komme på øvre halvdel av listen denne gangen, men det ble satt personlige rekorder for oss begge, så fornøyde var vi når vi reiste hjem å søndagen.

Under finner du bilder (uten tekst) fra stevnet: Continue reading

Posted in Konkuranser | Comments Off on Akkerhaugen

Norsk rekord i norske rekorder…

Klikk på bildet for å lese hele artikkelen i NRK.no

Posted in Konkuranser | Comments Off on Norsk rekord i norske rekorder…